13 oktober 2014

Annons II: EU-parlamentariker Max Andersson söker en politisk sekreterare

Nu utlyser jag två tjänster till mitt kansli i EU-parlamentet. Det här är den andra. Sista ansökningsdag är 23 oktober.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

EU-parlamentariker Max Andersson söker en politisk sekreterare 

Vi söker en politisk sekreterare till Max Anderssons kansli i EU-parlamentet. Max Andersson är miljöpartist och medlem i Gröna Gruppen. Han sitter i det rättsliga utskottet (JURI) och det konstitutionella utskottet (AFCO) och har ett särskilt intresse för IT-politik, konstruktiv EU-kritik och klimatfrågan. Sekreteraren kommer att ansvara för att följa utskotten och ge stöd och service till ledamoten. I tjänsten ingår även administrativa arbetsuppgifter på kansliet. En viktig del av tjänsten är att tillsammans med ledamoten och Gröna Gruppens handläggare hjälpa till med utformningen av politiken. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat att ta fram underlag och debattartiklar.

Tjänsten innebär även att tillsammans med övriga anställda och ledamöter för miljöpartiet förbereda plenarsammanträden vilket kräver god kunskap om miljöpartiets politik, politisk analys och allmänpolitisk kunnighet. 

Arbetsplatsen är Bryssel, men vissa veckor flyttar den till Strasbourg. 

Du ska vara en mycket god skribent, kunna arbeta obehindrat i Officepaketet och ha förmågan att strukturera ditt arbete på kort och lång sikt. Svenska och engelska är våra arbetsspråk, och om du även behärskar andra språk som franska och tyska är det en fördel. Erfarenhet av föreningar och arbete i politiskt styrda organisationer är meriterande.  Det är också en fördel om du har tidigare erfarenhet av i EU-arbetet i Bryssel. Relevant examen är även det meriterande. Skicka gärna med ett arbetsprov på en politisk text som du har skrivit som en bilaga till din ansökan.

Beroende på hur vi fördelar arbetet på kansliet kan arbetsuppgifterna även komma att innefatta arbete med sociala medier, och att ordna utbildningar för besöksgrupper.

Det är viktigt att du delar Miljöpartiets värderingar. För att lyckas med tjänsten behöver du några års arbetslivserfarenhet. Som person önskar vi att du är effektiv, drivande, självgående och lyhörd. Du måste också vara beredd att arbeta i ett högt tempo. Vi vill ha mångfald och ser gärna sökande med olika bakgrund, kön och ålder.

Anställningsform: 6 mån provanställning följt av tidsbestämd anställning tom slutet av mandatperioden 2019, tillträde efter överenskommelse. Tjänsten kommer att omfatta heltid med oreglerad arbetstid. EU-parlamentet är arbetsgivare.

Mejla din ansökan senast 23 oktober kl 23:59 till ansok.max.andersson@gmail.com. 

Inga kommentarer: