13 oktober 2014

Annons I: EU-parlamentariker Max Andersson söker en politisk sekreterare och admininstratör

Nu utlyser jag två tjänster på mitt kansli i EU-parlamentet. Det här är en av dem. Sista ansökningsdag 23 oktober.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

EU-parlamentariker Max Andersson söker en politisk sekreterare med admininstratörsansvar

Vi söker en politisk sekreterare till Max Anderssons kansli i EU-parlamentet. Arbetsuppgifterna kommer till största delen att vara administrativa (posthantering, sköta ledamotens kalender och bokningar, med mera), men tjänsten rymmer även politiska uppgifter. 

Max Andersson är en EU-kritisk miljöpartist som är medlem i Gröna Gruppen, och sitter i det rättsliga utskottet (JURI) och det konstitutionella utskottet (AFCO). Sekreteraren kommer att ansvara för att följa vissa frågor inom utskotten, ge stöd och service till ledamoten och tillsammans med ledamoten och Gröna Gruppens handläggare hjälpa till med utformningen av politiken.

Tjänsten innebär även att tillsammans med övriga anställda och ledamöter för miljöpartiet förebereda plenarsammanträden vilket kräver god kunskap om miljöpartiets politik, politisk analys och allmänpolitisk kunnighet. 

Arbetsplatsen är Bryssel, men vissa veckor flyttar den till Strasbourg. 

Du ska vara en god skribent, kunna arbeta obehindrat i Officepaketet och ha förmågan att strukturera ditt arbete på kort och lång sikt. Svenska och engelska är våra arbetsspråk, och om du även behärskar andra språk som franska och tyska är det en fördel. Erfarenhet av föreningar och arbete i politiskt styrda organisationer är meriterande. Det är också en fördel om du har tidigare erfarenhet av i EU-arbetet i Bryssel.

Beroende på hur vi fördelar arbetet på kansliet kan arbetsuppgifterna även komma att innefatta arbete med sociala medier, och att ordna utbildningar för besöksgrupper.

Det är viktigt att du delar Miljöpartiets värderingar. För att lyckas med tjänsten behöver du några års arbetslivserfarenhet. Som person önskar vi att du är effektiv, drivande, självgående och lyhörd. Du måste också vara beredd att arbeta i ett högt tempo. Vi vill ha mångfald och ser gärna sökande med olika bakgrund, kön och ålder.

Anställningsform: 6 mån provanställning följt av tidsbestämd anställning tom slutet av mandatperioden 2019, tillträde efter överenskommelse. Tjänsten kommer att omfatta heltid med oreglerad arbetstid. EU-parlamentet är arbetsgivare.

Mejla din ansökan senast 23 oktober kl 23:59 till ansok.max.andersson@gmail.com.

Inga kommentarer: