30 maj 2006

Mina frågor


Ut ur EU

EU-medlemskapet är en black om foten, och det är dags att vi går ur. När vi gör det får vi friheten att göra mycket som EU idag förhindrar. Vi kommer att kunna
  • gå före i arbetet för en bättre miljö,
  • återupprätta den solidariska alkoholpolitken,
  • vara alliansfria istället för att hjälpa till att bygga en EU-armé,
  • ta bort handelshindren mot tredje världen,
  • och slippa EUs jordbrukspolitik.
Jag är övertygad om att vi som arbetar för ett fritt Sverige borde tala aningen mindre om allt som är fel med EU, och betydligt mer utträdets fördelar.

Höj studiebidraget med 1000:- i månaden


Studenterna har förlorat 22% i köpkraft sedan 90-talets början. Enligt oberoende studier går en vanlig student med stora underskott varje månad, även om man lever snålt. Alltför många tvingas arbeta vid sidan av, eller förlita sig på sina föräldrar. Vi kan inte lösa problemet genom höjda studielån. Redan idag har många studenter svårt att betala tillbaka när de är färdiga med sina studier.

Miljöpartiet kräver därför en ökning av studiebidraget med 1000:- i månaden. Det är hög tid att studenterna får en rimlig inkomst.

Andra frågor


I dagens mediasamhälle måste en politiker tyvärr fokusera hårt på en eller två frågor för att nå fram. Men som människa vill man ju ha lite omväxling också. Här på bloggen kan jag tillåta mig mer bredd. Räkna med att frågor som mobilstrålning, jämställdhet, Palestina, klimatpolitik och fildelning kommer upp.

Inga kommentarer: