21 december 2015

Platsannons: Var med och driv grön politik i EU!

Vill du arbeta i EU-politikens centrum och vara med och forma den gröna politiken? Nu söker vi en politisk sekreterare till Max Anderssons kansli i EU-parlamentet.

Max Andersson är miljöpartist och medlem i Gröna Gruppen. Han sitter i det rättsliga utskottet (JURI) och det konstitutionella utskottet (AFCO) och är starkt engagerad i frågor om demokrati, handelsavtal, IT/integritetspolitik och klimat. Sekreteraren kommer att ansvara för att följa utskotten och bistå ledamoten med att ta fram underlag, utveckla politiska förslag, driva opinionsbildning och skriva debattartiklar. I tjänsten ingår även en del administrativa arbetsuppgifter på kansliet. En viktig del av tjänsten kommer att vara att utveckla och kommunicera en grön och antifederalistisk EU-kritik som inte bara kritiserar EU:s brister utan också lägger fram konstruktiva alternativ med mer medborgarinflytande och decentralisering.

Tjänsten innebär också att tillsammans med övriga anställda och ledamöter för miljöpartiet och gröna gruppen förbereda inför parlamentets sammanträden vilket kräver god kunskap om miljöpartiets politik, förmåga till politisk analys och god allmänpolitisk kunnighet.

Du ska vara en mycket god skribent, kunna arbeta självständigt och ha förmågan att strukturera ditt arbete på kort och lång sikt. Svenska och engelska är våra arbetsspråk, om du även behärskar andra språk som franska och tyska är det en fördel. Erfarenhet av arbete i politiskt styrda organisationer är meriterande. Skicka gärna med ett arbetsprov på en politisk text som du har skrivit som en bilaga till din ansökan.

Det är viktigt att du delar Miljöpartiets värderingar. För att lyckas med tjänsten behöver du några års arbetslivserfarenhet. Som person önskar vi att du är effektiv, drivande, självgående och lyhörd. Du måste också vara beredd att periodvis arbeta i ett högt tempo. Eftersom arbetet är i nära samarbete med ett team på fyra personer läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Vi vill ha mångfald och ser gärna sökande med olika bakgrund, kön och ålder.

Anställningsform: 6 mån provanställning följt av tidsbestämd anställning tom slutet av mandatperioden 2019, tillträde efter överenskommelse. Tjänsten omfattar heltid med oreglerad arbetstid. EU-parlamentet är arbetsgivare. Arbetsplatsen är Bryssel, men vissa veckor flyttar den till Strasbourg.

Mejla din ansökan senast 20 januari kl 23:59 till ansok.max.andersson@gmail.com. Då vi gärna ser tillträde omgående, tar vi emot ansökningar och genomför intervjuer löpande.

Inga kommentarer: